Caderea parului.ro

Ai probleme cu căderea părului? Consultație gratuită

Cauzele caderii parului femeilor

Desi aparent barbatii sunt cei care isi pierd parul cu precadere, aceasta problema nu ne ocoleste nici pe noi. In fond, de ce exista atat de multe produse contra caderii parului sau chiar pastile impotriva caderii parului?

Cate femei nu se plang si ele de caderea in exaces a parului sau cel putin de subtierea deranjanta a acestuia? Poate ca nu ar trebui sa ne alarmam instantaneu insa e bine sa stim cam care sunt cauzele caderii parului femeilor pentru a stii in principiu cum sa actionam.

Cauzele caderii parului femeilor

Cauzele caderii parului vei vedea ca sunt multe si determinate de probleme mai grave sau probleme mai putin serioase.

1. Stresul

Cand spun stres, ma gandesc la orice fel de problema care ne-ar putea deregla catusi de putin starea psihica. Stresul drept cauza a caderii parului poate fi datorat divortului, unui deces, un accident, o operatie, probleme la serviciu etc.

Orice trauma de acest fel care se intinde pe o perioada mare de timp poate duce la caderea temporara a podoabei capilare. si asta pentru ca ciclul de viata a firului de par este dereglat si nu mai respecta ritmul normal de „crestere, odihna, regenerare”.

Vestea buna este ca odata ce scapi de acea stare emotionala negativa, parul reintra in normal si nu va mai cadea la fel de mult.

2. Proteine prea putine in alimentatie

In momentul in care corpul nu primeste suficiente proteine, procesul de crestere a parului este incetinit iar regenerarea este si ea blocata. P

rin urmare, include in alimentatie cat mai multe alimente bogate in proteine, cum sunt ouale, carnea sau pestele.

3. Sarcina

Din cauza durerilor suportate in timpul nasterii, femeile pot ramane cu anumite traume care pot, de asemenea, sa duca la pierderea parului mai mult decat in mod obisnuit.

Desigur, este doar o problema de timp pana cand vei trece peste acest soc al nasterii si parul tau nu va mai fi o victima.

4. Dezechilibre hormonale

La fel cum sarcina poate modifica nivelul de hormoni din corp, acelasi lucru se poate intampla si atunci cand iei anticonceptionale nepotrivite, care iti pot da peste cap hormonii androgeni, responsabili si de chelia la barbati.

De aceea, este foarte important sa consulti medicul ginecolog inainte de a lua pilule, pentru ca doar o anamneza amanuntita poate stabili cu certitudine ce tip de contraceptive iti sunt indicate.

5. Cauze ereditare

Poate fi si acesta un motiv, mai ales daca stii ca persoanele de sex feminin din familie au avut astfel de probleme. Spre deosebire de barbati insa, femeile nu se trezesc dintr-o data cu o chelie de toata frumusetea, ci se confrunta cu subtierea parului si ruperea facila a acestuia la periaj, ceea ce duce la rarirea podoabei capilare.

Nu dispera totusi pentru ca exista numeroase tratamente pentru intarirea firului de par si regenerarea acestuia. Este suficient sa dai un google, sa citesti cateva recomandari si sa platesti (bani grei, ce-i drept), iar solutia este in mainile tale.

6. Probleme cu glanda tiroida

Mai exact, hipotiroidismul poate fi si el o cauza frecventa a caderii parului pentru ca nu sunt produsi suficienti hormoni care sa ajute metabolismul si astfel si parul are de suferit.

Tratamentul medicamentos poate fi de mare ajutor in aceasta situatie, astfel restabilindu-se nivelul hormonal normal.

7. Carenta de fier

Aproape una din 10 femei cu varste intre 20 si 49 de ani sufera de anemie ca urmare a unei lipse acute de fier in organism si culmea este ca majoritatea doamnelor nici macar nu stiu acest lucru.

Lipsa fierului este o cauza comuna a caderii parului si pentru a afla cu certitudine daca aceasta este cauza care sta la baza problemei pierderii parului este necesar sa faci o serie de analize de sange, care pot determina nivelul de fier din sange.

Ce e de facut in cazul unui raspuns afirmativ? Nimic mai simplu: cateva suplimente cu fier administrate pe o perioada de timp indicata de medicul specialist si un regim bogat in acest mineral (mere, ficat de pasare, spanac, galbenus de ou etc.).

8. Doza prea mare de vitamina A

Da, se poate ca aceasta sa fie cauza pentru care parul tau se impotriveste sa ramana pe cap. Cantitatea zilnica de vitamina A este de 5.000 UI pentru adulti, insa atunci cand ne administram din proprie initiativa suplimente alimentare cu vitamina A este foarte posibil sa ne confruntam cu acest efect advers neplacut.

Cea mai simpla cale de a vedea daca intr-adevar aceasta este cauza este sa renunti pentru o perioada la suplimentele vitaminice pe baza de vitamina A si sa observi cum reactioneaza parul la aceasta schimbare.

9. Slabire rapida si nesanatoasa

Niciodata infometarea nu este o solutie buna pentru slabire si trebuie sa recunoastem ca majoritatea dietelor care ne sunt puse la dispozitie pe internet fix asta fac. Desi doamnele se bucura ca vad cum li se topesc kilogramele in plus, de fapt ele mananca foarte putine calorii si ajung sa isi nenoroceasca organismul facand asta.

Perioada de dupa slabire va insemna automat ingrasare, nu exista mentinere dupa un deficit caloric dramatic. Problema care deriva in mod evident este ca pe langa a nu-i oferi suficiente calorii organismului, nu ii vei oferi nici vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a fi sanatos si a-ti pastra pielea si parul sanatoase si cu un aspect frumos.

Vor trebui sa treaca in jur de 6 luni pentru ca parul tau sa isi revina in urma traumei suferite, pentru a-si recapata vigoarea si a se "imbiba" cu nutrientii necesari.

10. Ovarele polichistice

Este un alt motiv care duce la cresterea nivelului de hormoni androgeni, care poate predispune la cresterea in greutate, risc crescut de diabet, tulburari menstruale, infertilitate si, problema care ne macina pe noi, femeile, caderea excesiva a parului. si, de parca nu sunt suficiente aceste probleme, aceasta afectiune poate favoriza cresterea parului in zone mai putin agreate, cum ar fi cel de pe fata sau cel de pe suprafata corpului (mai putin de pe cap).

title=

Solutia intr-o astfel de problema complicata consta intr-un tratament de lunga durata, care include schimbari in dieta, exercitii fizice zilnice, administrarea de anticonceptionale, precum si de medicamente care scad riscul de infertilitate si diabet.

Ai probleme cu căderea părului?

Vrei să știi ce implică și cât costă un implant de păr? Află AICI mai multe informații de la medicul specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre căderea părului:

Cat de eficiente sunt sampoanele impotriva ...

Unele lotiuni pot accentua procesul de disparitie a podoabei capilare. Pentru a nu ajunge sa ne luptam cu o cadere a parului excesiva, specialistii recomanda ca pana si alegere samponului de par sa ...

Evita caderea parului cu aceste trucuri ...

Odata cu procesul de imbatranire al organismului uman este, in mod firesc, pornit si procesul de imbatranire a pielii capului. Odata cu imbatranirea scalpului se petrecere si procesul de cadere a ...

Cum sa tratezi caderea parului natural si ...

Am observat cu totii ca procesul de cadere a parului se desfasoara continuu, intr-un grad mai alert sau sai lent. Daca insa ne confruntam cu o cadere a parului excesiva este posibil ca scalpul nostru ...

Ai o întrebare despre căderea părului?