Caderea parului.ro

Ai probleme cu căderea părului? Consultație gratuită

Metoda noninvaziva de tratare a caderii parului - Minoxidilul

Minoxidil este un medicament vasodilatator anti-hipertensiv care de asemenea poate incetini sau stopa pierderea parului, stimulandu-i recresterea. In prezent este disponibil fara prescriptie pentru tratamentul alopeciei androgenice, printre alte tratamente pentru calvitie. Cu toate acestea, schimbarile vizibile dispar la cateva luni de la incetarea tratamentului. Asadar, utilizarea sa constanta este imperioasa.

Istoric


Minoxidilul a fost folosit pentru prima data exclusiv ca medicament oral (denumire comerciala Loniten) pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Cu toate acestea, s-a descoperit ca are un efect secundar neasteptat. Minoxidilul poate cauza cresterea sau pigmentarea firelor de par fine, sau in unele cazuri, cresterea semnificativa a parului. Odata cu intreruperea tratamentului, in decursul a 30-60 de zile, efectele sale benefice sunt stopate. Tratamentele de obicei includ o solutie de concentratie 5% creata pentru barbati, in timp ce solutiile de concentratie 2% sunt destinate femeilor.
In 2007 o noua formula pe baza de spuma de 5% minoxidil a promis sa fie la fel de eficienta ca si tratamentul pe baza de lichid pentru calvitia barbatilor.

Mecanismul de functionare al Minoxidilului


Mecanismul prin care minoxidilul stimuleaza cresterea parului reprezinta inca o necunoscuta. Minoxidilul contine o fractiune de oxid nitric ce poate actiona ca un agonist la oxidul nitric. In mod asemanator, minoxidilul este un deschizator de canal pentru potasiu, determinand hiperpolarizarea membranelor celulare. Minoxidiul este mai putin eficient atunci cand zona afectata de pierderea parului este mare. In plus, eficienta sa a fost demonstrata in mare parte la barbatii tineri (18 pâna la 41 de ani). Folosirea minoxidilului este indicata pentru crestetul capului sau pentru partea centrala a scalpului, numai pentru calvitie.

Minoxidilul este si un vasodilatator. Se considera ca prin largirea vaselor de sange si deschiderea canalelor de potasiu, permite intrarea unei cantitati mai mari de oxigen, sange si nutrienti in foliculul de par. Acest fapt poate cauza si nuantarea foliculilor in faza telogenica, care de obicei in curand sunt inlocuiti de fire de par noi, mai dese (intr-o noua faza anagena).

Efecte secundare


Efectele secundare normale ale minoxidilului includ arsura sau iritatia ochiului, mancarimi, roseata sau iritare in zona tratata, precum si cresteri nedorite de par in alte zone ale corpului, in situatia in care pacientul s-a stropit din greseala cu aceasta solutie. Utilizatorii trebuie sa intrerupa tratamentul si sa ceara ajutor medical imediat, daca intampina efectele secundare severe: reactii alergice severe (roseata, eruptii, mancarime, dificultati in respiratie, retinere in piept, umflarea gurii, fetei, buzelor sau limbii); dureri îin piept; ameteala; lesin; ritm cardiac rapid; crestere in greutate rapida si inexplicabila; maini sau picioare umflate.
Alcoolul prezent in compozitiile topice se poate usca pe scalp, rezultand in matreata. Efectele secundare ale minoxidilului oral pot include umflarea fetei si extremitatilor, ritm cardiac rapid si neregulat, usoara confuzie, leziuni cardiace si necroza focala a muschiului papilar si a zonelor subendocardiace ale ventriculului stâng.

Aplicare

title=


Minoxidulul trebuie aplicat o data sau de doua ori pe zi pentru mentinerea cresterii parului. Pentru un efect maxim, solutia trebuie sa fie in contact cu scalpul timp de cateva ore inainte de spalare si cu cel putin jumatate de ora inainte de culcare, pentru a nu se sterge pe perna. Din nefericire, de multe ori nu reuseste sa lupte impotriva problemelor de ordin genetic.
Solutiile de minoxidil sunt vandute sub mai multe denumiri comerciale. Exista multe branduri generice si scumpe de solutii pentru recrestere cu minoxidil, si unele mai ieftine in general copii nereusite.
Produsele cu minoxidil implica intrarea in contact cu firele de par, ceea ce poate cauza neplaceri cu stilizarea parului din moment ce minoxidilul trebuie sa fie in solutie alcoolica. Daca solutia nu creeaza un aspect nedorit, aparatele pentru coafat pot fi folosite imediat ce s-a uscat.

Ai probleme cu căderea părului?

Vrei să știi ce implică și cât costă un implant de păr? Află AICI mai multe informații de la medicul specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre căderea părului:

Minoxidilul - util si in cazul caderii ...

In ziua de astazi, femeile sunt expuse problemei caderii parului la fel de mult ca si barbatii. Exista insa o veste buna si anume ca tratamentele nu inceteaza sa apara. Primul pas il reprezinta ...

Minoxidil, tratament impotriva caderii ...

Minoxidil este un vasodilatator care in prima faza a fost administrat exclusiv pe cale orala (Loniten) in vederea tratarii problemelor de tensiune. Pe aceasta cale s-a descoperit efectul sau advers de ...

Remedii impotriva caderii parului dovedite ...

Scalpul se maseaza cu ulei de masline sau cu ulei de ricin. Masajul se face cu 1-2 ore inainte de spalare si se acopera cu un prosop. Se spala cu sampon si se clateste cu apa calda in care s-au ...

Ai o întrebare despre căderea părului?