Caderea parului.ro

Ai probleme cu căderea părului? Consultație gratuită

Mituri si idei gresite despre implantul de par si riscurile acestuia

Caderea excesiva a parului este o problema actuala ce afecteaza inca de la varste fragede un procent ingrijorator din populatia preponderent masculina. Netratata la timp, aceasta favorizeaza instaurarea alopeciei, pentru care solutia principala este implantul de par.

Idei gresite despre transplantul de par

Din pacate, la noi in Romania, informatiile despre transplantul de par ajung destul de greu si din acest motiv inca mai exista idei eronate despre felul in care se desfasoara procedura si posibilele riscuri pe care le implica.

1. Operatia de transplant de par este dureroasa

Eronat!

Sensibilitatea scalpului este cea care va determina gradul de durere, procedura de extragere a foliculilor din zona donatoare si implantarea acestora in zona afectata poate fi resimtita diferit. Pe langa acest factor, gradul de disconfort depinde si de metoda de implant pentru care s-a optat.

Pentru a evita acest disconfort, interventia se desfasoara cu anesteziere locala in prealabil, deci nu exista riscul sa simti vreun fel de durere deranjanta care sa te determine sa nu duci implantul la bun sfarsit.

2. Parul implantat poate cadea in totalitate

Acesta este un alt mit adesea vehiculat. La scurt timp dupa ce procedura a fost finalizata, va avea loc o crestere falsa a parului transplantat, care va cadea ulterior. Ceea ce este important de retinut este ca radacinile implantate raman, iar in 2-3 luni vor creste in permanenta fire noi, aproximativ 1 centimetru pe luna.

Rezultatele semnificative pot fi vazute intr-un interval de cel putin 6-8 luni, timp in care firele de par isi vor definitiva ritmul normal de crestere.

3. Parul creste mai des si mai gros dupa transplantul de par

Oricat de mult ne-am dori ca parul nostru sa fie mai bogat si mai gros, nici macar implantul de par nu poate schimba ceea ce avem in mod natural in acest sens. Caracteristicile parului sunt determinate genetic, astfel grosimea firului de par, lungimea maxima de crestere sau tendinta de albire nu pot fi modificate in urma interventiei.

Natura deja a determinat numarul de foliculi pilosi pe scalp, care variaza intre 100.000-150.000 de fire si nicio procedura nu va putea modifica asta. Acest numar poate fi sporit doar prin intermediul transplantului de par, insa firele vor creste doar in zona in care au fost transplantate, neputandu-se sesiza o extindere a acestuia pe intreg scalpul.

4. Perioada de recuperare dupa transplantul de par este foarte usoara

Vestea proasta este ca si aceasta idee este un mit. Dupa interventie, scalpul va fi o perioada sensibil, iar datorita antiinflamatoarelor prescrise se poate simti o usoara ameteala, iar ocazional pot aparea migrene.

Ca implantul sa aiba succes, este recomandata o ingrijire pe cont propriu in primele zile, pentru care este necesara o atentie sporita si respectarea cu strictete a indicatiilor medicului curant. Acestea difera in functie de procedura de implant de par aleasa.

5. Dupa implantul de par raman cu cicatrici

Temerea legata de cicatrici exista de cand au aparut in mass media tot felul de cazuri de operatii nefericite insa daca implantul de par este realizat la o clinica de incredere, procedura nu va lasa urme.

title=

Prin natura operatiei, medicul estetician intervine la nivelul scalpului pentru a prelua foliculi pilosi sanatosi prin manevre foarte fine, astfel incat integritatea acestora sa nu fie lezata.

Ai probleme cu căderea părului?

Vrei să știi ce implică și cât costă un implant de păr? Află AICI mai multe informații de la medicul specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre căderea părului:

Mihai Traistariu si-a facut implant de par

Desi intotdeauna s-a purtat foarte mandru si plin de incredere, Mihai Traistariu a fost mereu complexat de faptul ca l-a parasit podoaba capilara. L-a ajutat transplantul de par pe Mihai ...

Interviu despre implantul de par cu Dr. ...

Echipa Medicala Hair Implant Institute este bazata exclusiv pe medici specializati in tehnica DHI in cadrul "DHI Training Academy" din Londra. Doctorul Felix Popescu este unul dintre medicii cei mai ...

Cornel Pasat si-a facut transplant de par ...

Implantul de par in randul barbatilor prinde din ce in ce mai mult teren. Asta se intampla in special datorita tuturor vedetelor care au apelat la aceasta procedura. Cornel Pasat si-a facut implant de ...

Ai o întrebare despre căderea părului?