Caderea parului.ro

Ai probleme cu căderea părului? Consultație gratuită

Studiu de caz: implant de par la clinica Dr Felix Popescu

In ultimii ani moda implantului de par a cuprins din ce in ce mai multi barbati, persoane publice si nu numai. Daca pana prin anii 2010 nu era cunoscut niciun caz de implant de par pe plaiurile mioritice, iata ca in ultimii ani au inceput sa apara o serie de persoane publice cu rezultate spectaculoase, care demonstreaza progresele facute in acest domeniu.

Primul caz care ne-a socat la momentul respectiv prin desimea si linia coborata a implantului, a fost cel al lui Gica Popescu, operat in Dubai in anul 2009, in mai multe sedinte prin care i s-au transplantat peste 5.000 grafturi la un cost de aproape 50.000 euro. Alt caz mediatizat, insa de aceasta data nereusit, a fost cel al lui Mihai Traistariu, operat in Romania, pe propriul risc, de catre un medic care nu avea nicio experienta in acest domeniu si niciun alt implant de par in portofoliu. Inutil de spus ca rezultatele au fost dezastruoase, Mihai ajungand ulterior in Turcia si in cele din urma la doctorul Felix Popescu pentru a fi "reparat".

Alte persoane publice mandre de rezultatele implantului de par sunt Andrei Duban, Stefan Stan, Catalin Maruta, Dinu Maxer, Cornel Pasat, Catalin Botezatu, si multi altii.

Un caz special este reprezentat de George Copos (fostul patron al Rapidului) care, recunoscut fiind pentru zgarcenia sa, nu si-a dorit sa-si faca implant de par, motiv pentru care a fost luat peste picior de rivalul Gigi Becali: "Decat sa am chelia lui, mai bine dau toata averea mea si raman sarac lipit!".

"Un implant reusit este un implant nedetectabil"

In prezent, o operatie de implant de par prin metoda FUE se poate realiza intr-o singura sedinta, foliculii fiind extrasi din zona donatoare si implantati in zona primitoare in cateva ore (5-8 ore) in care "pacientul" este intins pe pat, perfect constient si relaxat, intreaga procedura avand loc cu mici anestezii locale. Clientul va pleca linistit acasa dupa implant, urmand sa respecte niste indicatii elementare in ce priveste intretinerea si curatarea zonelor primitoare si donatoare, apoi va reveni pentru un scurt consult dupa circa o saptamana.

Pe langa evolutia tehnicii transplantului ce a dus la simplificarea si optimizarea intregului proces, operatiile de acest tip au devenit si mult mai accesibile din punct de vedere financiar, in prezent preturile unui implant de par in Romania fiind in jur de 1 euro / fir de par implantat.

Dr Felix Popescu, cel mai important nume din domeniu

Pentru a face cat mai transparente toate etapele unui implant de par, am obtinut acordul domnului doctor Felix Popescu sa urmarim un client al clinicii sale de la prima consultatie, trecand prin intreaga operatie si ulterior, pana la un an dupa implantul de par pentru a avea un studiu de caz obiectiv si elocvent cititorilor nostri.

Cel mai important pas pentru a decide asupra necesitatii si complexitatii unei operatii de implant de par il reprezinta consultatia cu medicul specialist. Cu ocazia acestei scurte discutii, doctorul va stabili numarul de grafturi, calitatea zonei donatoare precum si aria si forma zonei primitoare ce va beneficia de implant.

In prezent, cei care vor sa beneficieze de o consultatie online gratuita, fara programare si vizita la medic, pot completa formularul de consultatie online de pe acest site! Raspunsul insotit de o oferta de pret este garantat!

Operatia de transplant de par realizata de dr. Felix Popescu

In functie de complexitatea implantului si de numarul de fire implantate, operatia se poate realiza intr-o singura sedinta, sau se poate intinde, in cazuri exceptionale, pe parcursul a doua zile. In cazul nostru, operatia a durat in total 7 ore, timp in care au avut loc urmatoarele procese: pregatirea subiectului, anestezia, recoltarea grafturilor din zona donatoare (3 ore) si implantarea acestora in zona primitoare (2 ore).

Detalii operatie transplant de par

Varsta subiect: 34 ani
Grafturi recomandate pentru implant: 2000 (3500 fire)
Zona primitoare: Frontala
Detalii: umplere goluri si refacere linie frunte
Grafturi implantate: 1800 (3000 fire)
Durata: 7 orePregatirea pentru operatia de transplant de par

Avand in vedere ca zonele donatoare si primitoare trebuie sa fie cat mai accesibile, subiectul este tuns cu masina astfel incat medicul sa studieze calitatea parului ce poate fi recoltat si sa marcheze ariile de extractie si de implantare a grafturilor. Este bine de stiut ca in cazul operatiilor pe suprafete izolate sau reduse, acestea pot fi realizate si fara a fi tuns pacientul in zona primitoare, ci doar partial in zona donatoare.Anestezie locala si marcare zona donatoare

Pregatirea pentru prima etapa a operatiei se face cu pacientul asezat in pozitia de recoltare (cu fata in jos), zona marcata de medic fiind igienizata si pregatita pentru extractia grafturilor.

Anestezia se realizeaza local, prin mici intepaturi izolate ce acopera perimetrul zonei donatoare, astfel incat procedura sa decurga fara nicio durere.Recoltare grafturi de par pentru implant

Prima etapa a operatiei de transplant de par este reprezentata de recoltarea grafturilor de par din zona donatoare, procedura ce poate dura de la 3-4 pana la maxim 8 ore in functie de numarul de grafturi recoltate.

In cazul prezentat in acest material, s-au recoltat circa 1800 grafturi, intreg procesul durand circa 3 ore, cu o pauza de 30 minute in care subiectul a mancat pranzul si s-a dezmortit, zona donatoare fiind protejata cu un pansament. Trebuie mentionat ca procesul nu este deloc dureros, singurele mici intepaturi care se simt fiind cele ale anesteziei initiale.Operatia de implant de par

A doua etapa (si ultima) este implantul propriu-zis, proces prin care grafturile recoltate in prima etapa sunt transplantate in zona primitoare, dupa ce in prealabil au fost sortate dupa numarul de fire de par existente in fiecare graft. Astfel, in cazul studiat au fost circa 1000 grafturi cu 1 fir, 6-700 cu 2 fire si peste 100 cu 3 fire.

Implantul a durat un pic peste 2 ore, iar dupa operatie este foarte important ca zona primitoare sa fie protejata de atingeri, in timp ce zona donatoare este din nou bandajata, pansamentul urmand sa fie scos a doua zi.

Imediat dupa operatie, odata cu scaderea efectului anesteziei, subiectul a resimtit putin "agresiunea" miilor de intepaturi produse in zona implantata, durerea fiind insa suportabila si de scurta durata, iar in 15-20 minute disparand aproape complet.Primele zile dupa implant

Fiind vorba de o operatie minim invaziva, "pacientul" poate merge linistit acasa dupa transplant, unde trebuie insa sa respecte cateva reguli simple pentru urmatoarea perioada de 7-10 zile:

  • se vor administra antibiotice Augumentin 1 comprimat la 12 ore pentru 2 zile si 2 comprimate Medrol, unul la 24 ore dimineata.
  • vreme de 3 zile se va pulveriza la 30 minute pe zona implantata o solutie Ringer (folosind spray-ul pus la dispozitie in urma operatiei)
  • a doua zi va fi scos panasamentul de pe zona donatoare ce va fi stearsa cu Betadine
  • a treia zi se va spala zona donatoare cu sampon Johnson's Baby sau similar.
  • din a patra zi nu se va mai pulveriza spray-ul si se va spala si zona primitoare, de 2 ori/zi, cu samponul de copii - pentru urmatoarele 10 zile.

Primele zile este important sa fie protejat implantul, de aceea nu sunt recomandate efortul fizic, expunerea la soare, exercitiile fizice, sau orice alte activitati care pot produce irigarea excesiva cu sange a scalpului pentru a nu impinge in afara grafturile pana cand pielea nu este complet refacuta

Dupa 3-4 zile de la implantul de par deja grafturile sunt perfect fixate, iar daca instructiunile au fost respectate este asteptata o rata de supravietuire de peste 90% din firele de par transplantate, cifre garantate la clinica Dr Felix Popescu.

La o saptamana dupa implant ar trebui ca mare parte din cojitele formate in zona primitoare sa se fi curatat in urma spalarii repetate pe cap si frecarii circulare pe zonele implantate. Totusi, daca din teama de a nu "strica" implantul, frecarea nu a fost destul de puternica pentru a indeparta toate aceste cojite, medicul o va face cu ocazia consultatiei de dupa o saptamana de la implant.

Totodata, in primele 2-3 zile dupa interventie, am constatat umflaturi la nivelul scalpului, fapt normal dupa o operatie, zona afectata coborand in timp de la frunte, tample catre orbite, pometii obrajilor si apoi disparand complet.

Primele luni dupa implant

Prima luna dupa operatia de implant de par este perioada ideala in care se poate constata desimea si aspectul final al implantului, deoarece in lunile urmatoare multe din firele de par transplantate vor cadea, urmand ca din radacinile acestora sa creasca fire noi de par dupa un timp.

Vestea buna este ca deja dupa primele 10 zile de la operatia de implant de par senzatia de constrictie sau amorteala resimtite in zona donatoare dispar, pielea revenind la normal. Zona primitoare este in aceasta perioada mai rosie (rozalie), parand iritata sau inflamata, insa este un fenomen normal ce va persista inca 1-2 luni dupa implant.De ce cade parul dupa implant?

Parul transplantat cade din cauza agresiunii suferite la extractie si transplant, foliculii pilosi intra in etapa dormanta, cunoscuta ca faza telogena. Aceasta etapa dureaza in jur de 2-3 luni, pana cand reincepe faza anangena (perioada in care firul de par creste cu circa 1 cm pe luna) a folicului si un fir de par nou il impinge pe cel dormant in afara epidermei.

In aceasta perioada este recomandata inceperea tratamentului cu Minoxidil pentru grabirea trecerii foliculilor in faza anagena, precum si pentru stoparea caderii parului original aflat in zona adiacenta transplantului.

Dupa cum se poate observa in imagini, caderea parului implantat survine spre sfarsitul primei luni de dupa operatie, iar cresterea firelor noi de par incep din luna a treia de dupa implant. Trebuie mentionat insa ca nu tot parul implantat cade, circa 20% din foliculii transplantati neintrand in faza telogena in primele luni de la implantul de par.La peste 3 luni dupa opreatia de implant de par

In primele 3 luni de dupa transplantul de par imaginea de ansamblu a subiectului are de suferit, nefiind recomandat ca parul sa fie lasat lung din cauza diferentei de volum si textura intre parul existent si cel transplantat, care fie inca nu a cazut fie abia incepe sa apara. Dupa a patra luna insa, am observat cum de la o sedinta foto la alta tot mai multi folicului de par intra in faza anagena, ceea ce se traduce printr-o acoperire mai mare si mai densa a zonei implantate.

Poti spune ca rezultatele operatiei de implant de par incep sa se vada cu adevarat cand prietenii sau rudele cu care te vezi mai rar incep sa-ti faca complimente sau chiar sa puna intrebari despre ce ai facut cu parul tau de arata asa bine (asta in cazul in care nu ai facut publica pe Internet interventia caz in care toti stiu deja motivul). In cazul subiectului nostru, aprecierile si sentimentul satisfactiei unei operatii reusite au marcat fix borna implinirii celor 6 luni de la interventie.

Avand in vedere rezultatele bune inregistrate dupa primele 6 luni, subiectul si-a lasat parul un pic mai lung si a renuntat la administrarea vitaminelor pentru par, pastielor pe baza de finesterida si la aplicarea solutiei topice Minoxidil 5% ceea ce (alaturi de caderea specifica a parului din primavara) a dus la o rarire substantiala a parului pe toata suprafata capului, observabila la prima tunsoare scurta.

Borna celor 9 luni a fost in perioada in care s-au reluat intens tratamentele topice cu Minoxidil 5% si suplimentarile orale specifice, caderea parului fiind stopata definitiv.La un an dupa opreatia de implant de par

Dupa un an se pot vedea cel mai bine rezultatele transplantului de par, imaginea de ansamblu fiind aceea a subiectului cu minim 5 ani mai tanar, pozele de la 12 luni fiind relevante in acest sens, demonstrand practic diferenta de look obtinuta prin comparatie cu pozele dinainte de operatie.Consultatie cu dl. dr. Felix Popescu dupa un an


title=

Afla totul despre clinica Dr. Felix Hair Implant pe site-ul www.clinicaimplantpar.ro iar pentru a vedea daca esti un bun candidat pentru implant de par si pretul acestei operatii completeaza formularul de consultatie gratuita


Ai probleme cu căderea părului?

Vrei să știi ce implică și cât costă un implant de păr? Află AICI mai multe informații de la medicul specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre căderea părului:

Cornel Pasat si-a facut transplant de par ...

Implantul de par in randul barbatilor prinde din ce in ce mai mult teren. Asta se intampla in special datorita tuturor vedetelor care au apelat la aceasta procedura. Cornel Pasat si-a facut implant de ...

Mihai Traistariu si-a facut un implant de ...

Asa cum fusese planificat la inceputul anului, vedeta a revenit ieri la clinica Dr. Felix Hair Implant din capitala pentru o ultima operatie de transplant de par. Pentru toamna isi planificase sa ...

Mihai Traistariu si-a facut implant de par

Desi intotdeauna s-a purtat foarte mandru si plin de incredere, Mihai Traistariu a fost mereu complexat de faptul ca l-a parasit podoaba capilara. L-a ajutat transplantul de par pe Mihai ...

Ai o întrebare despre căderea părului?