Caderea parului.ro

Ai probleme cu căderea părului? Consultație gratuită

Tratamente impotriva caderii parului care chiar vor da rezultate

Caderea parului este o problema pentru 85% dintre barbatii cu varsta de peste 50 de ani, insa unii ghinionisti incep sa isi piarda parul chiar si inainte sa implineasca 21 de ani, arata statisticile.

Cum pot combate alopecia / caderea parului?

Exista o serie de modalitati mai eficiente sau mai putin eficiente de combatere a caderii parului. Merita incercate pentru ca multe dintre ele chiar si-au dovedit calitatea curativa in timp.

Tratamente impotriva caderii parului

Exista doua tratamente principale impotriva caderii parului:

  1. Medicamentoasa – locala sau pe cale orala – care sunt eficiente doar pe timpul perioadei de tratament
  2. Chirurgicala – microgrefe

1. Medicamente pentru lupta impotriva calvitiei hormonale si ereditare

Tratament local

Minoxidil, solutie 2% si 5%. Statisticile arata ca minoxidilul cu o concentratie de 2% in solutie topica aplicat de 2 ori pe zi permite cresterea parului la o treime dintre pacienti, stabilizarea pierderii parului la o alta treime, pentru ca la cealalta treime sa fie ineficienta.

Tratamentele pe baza de minoxidil trebuie sa tina in jur de 12 luni pentru a observa cu adevarat o diferenta importanta, in cazul in care sunteti in cele doua treimi norocoase. Diferente semnificative se pot observa dupa cateva luni de la inceperea tratamentului.

Tratament pe cale orala

Trebuie sa fiti atent pentru ca acest tratament nu este bun decat pentru calvitia androgenetica de tip hormonal si ereditar si nu trebuie sa fie folosit de catre femei decat cu avizul doctorului.

Acest tratament se bazeaza pe administrarea de finasterid. Acest medicament nu se poate cumpara decat din farmacii si cu reteta din partea medicului. Nu il cumparati de pe internet.

Acest medicament permite cresterea parului la aproximativ 60% dintre persoane si la 80% duce la intreruperea caderii parului. Efectele secundare sunt rare, dar pot exista la aproape 2% sub forma de tulburari sexuale. In acest caz, vorbiti cu medicul dvs.

2. Microgrefele – grefele de par

Microgrefele sunt asa cum indica numele, grefe de par aplicate pe locurile sarace in par. Acestea se aplica in special la persoanele insensibile la medicamente sau cele care nu doresc sa ia medicamente.

Trebuie sa stiti ca o persoana fara nici un pic de par nu va putea, teoretic, sa iti regaseasca bogatia parului dupa o microgrefa.

In prezent microgrefele se practica in numeroase clinici sau cabinete medicale. Vorbim despre o operatie ambulatorie, definitiva si nedureroasa.

Tratamente cu plante medicinale

In anumite cazuri, folosirea plantelor sau a remediilor bunicii pot sa se dovedeasca utile impotriva caderii parului. Iata cateva dintre plantele care au un efect bun impotriva caderii parului.

Ceaiul verde – se foloseste mai ales sub forma de ceai. Anumite studii arata ca consumul de ceai verde ar putea diminua caderea parului, dar nici unul nu dovedeste cu certitudine eficacitatea ceaiului verde.

title=

Graul germinat se foloseste in special sub forma de germeni de grau. Eficace impotriva caderii parului, doar daca se datoreaza unei carente in alimentatie.
Meiul – se ia in general sub forma de capsule.

Ai probleme cu căderea părului?

Vrei să știi ce implică și cât costă un implant de păr? Află AICI mai multe informații de la medicul specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre căderea părului:

Cornel Pasat si-a facut transplant de par ...

Implantul de par in randul barbatilor prinde din ce in ce mai mult teren. Asta se intampla in special datorita tuturor vedetelor care au apelat la aceasta procedura. Cornel Pasat si-a facut implant de ...

Minoxidilul - util si in cazul caderii ...

In ziua de astazi, femeile sunt expuse problemei caderii parului la fel de mult ca si barbatii. Exista insa o veste buna si anume ca tratamentele nu inceteaza sa apara. Primul pas il reprezinta ...

Metoda noninvaziva de tratare a caderii ...

Minoxidil este un medicament vasodilatator anti-hipertensiv care de asemenea poate incetini sau stopa pierderea parului, stimulandu-i recresterea. In prezent este disponibil fara prescriptie pentru ...

Ai o întrebare despre căderea părului?