Caderea parului.ro

Ai probleme cu căderea părului? Consultație gratuită

Utilizarea de Rogaine (Minoxidil) ca tratament impotriva caderii parului

Minoxidilul cu concentratie de 2% este disponibil inca din anii '80 ca tratament impotriva caderii parului, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Poate fi procurat fara prescriptie medicala fie ca produs de top cu renume, Rogaine, fie in diverse formule mai ieftine si mai putin cunoscute. Minoxidilul este aplicat direct pe scalp acolo unde se doreste oprirea caderii parului si stimularea cresterii noului par.

Cand a fost pentru prima data lansat, Rogaine a primit foarte multa atentie din partea mass media ca fiind primul medicament destinat restaurarii podoabei capilare aprobat de catre forurile admnistrative in domeniul medicamentatiei si mancarii. A fost chiar declarat ca ar fi u tratament miraculos. Insa in timp, Rogaine nu s-a ridicat chiar la nivelul de miracol, de multe ori rezultatele sale fiind dezamagitoare.

Se poate insa decreta ca minoxidilul reprezinta un tratament cu eficienta moderata si poate ajuta anumite persoana in lupta lor impotriva caderii parului. Solutia cu concentratie de 5% s-a dovedit a fi cu mult mai eficienta decat ce de 2% in incetinirea caderii parului si stimulare cresterii acestuia atat la barbati, cat si la femei. In cazul tuturor formulelor, femeile au avut rezultate mai bune decat barbatii.

Folosit corespunzator, minoxidilul cu concentratie de 2% si-a dovedit eficienta pe 30% dintre pacientii barbati si cu o rata de succes putin mai mare de femei. Concentratia de 5% creste ambele rate de succes simtitor.

Ambele solutii , cu 2% sau cu 5% concentratie, s-au dovedit a fi mult mai eficienta in cazul persoanelor al caror par a inceput sa se rareasca recent din cauza unei alopecii androgenetice pe portiuni relativ mici. Minoxidilul nu este la fel de eficient cand caderea parului deja dureaza de mult timp si se poate observa pe zone mari. Asadar, utilizarea sa inca de la primele semne de cadere a parului va garanta rezultatele. Medicii specialisti in restaurarea parului pierdut utilizeaza minoxidilul pentru incetinirea procesului de cadere a parului in cazul pacientilor tineri, amanand transplanturile de par cu cativa ani, in ideea de a conserva o parte de par ce va fi necesara in momentul in care transplantul va fi absolut necesar.

Minoxidilul actioneaza cel mai eficient in zona de centru a scalpului, mai putin in partea frontala. Din acest motiv este folosit ca adjuvant in transplantul de par.

Daca minoxidilul se dovedeste a fi solutia impotriva cederii parului pentru un pacient, atunci trebuie sa fie luat angajamentul pe viata de a-l utiliza permanent. Altfel, in 3-4 luni efectul va disparea.

Printre efectele secundare se numara iritatiile pielii sua mancarimile, dar si aparitia unor fire de par nedorite pe fata, in locurile in care tratamentul a curs din greseala.

Cum functioneaza minoxidilul?

Nimeni nu stie exact, insa exista cateva banuieli ce par a fi valide.

title=

In contextul utilizarii unor vasodilatatoare, create pentru scaderea tensiunii s-a observat ca pacientilor a inceput sa le creasca rata de crestere a parului. Nu se stie exact de ce. Rezultatele variaza de la o persoana la alte, asupra anumitor indivizi ar putea chiar sa nu aiba efecte. Din moment ce cauza nu este cunoscuta, atunci nu se poate judeca anterior utilizarii nici daca tratamentul va avea efect sau nu.

Ai probleme cu căderea părului?

Vrei să știi ce implică și cât costă un implant de păr? Află AICI mai multe informații de la medicul specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre căderea părului:

Rogaine, produsul cunoscut pentru ...

Informatii de baza despre Rogaine Cunoscut si sub numele generic de Minoxidil, alaturi de Propecia (finasteride), acest produs reprezinta unul dintre cele mai eficiente tratemente pentru chelirea ...

Minoxidilul - util si in cazul caderii ...

In ziua de astazi, femeile sunt expuse problemei caderii parului la fel de mult ca si barbatii. Exista insa o veste buna si anume ca tratamentele nu inceteaza sa apara. Primul pas il reprezinta ...

Metoda noninvaziva de tratare a caderii ...

Minoxidil este un medicament vasodilatator anti-hipertensiv care de asemenea poate incetini sau stopa pierderea parului, stimulandu-i recresterea. In prezent este disponibil fara prescriptie pentru ...

Ai o întrebare despre căderea părului?