Caderea parului poate interveni si atunci cand regimul alimentar nu este suficient de bogat in Vitamina B, acid folic, minerale, sulf sau zinc. Pentru a favoriza cresterea parului, este necesara imbunatatirea circulatiei in scalp, prin asigurarea unei doze optime de vitamina E si C. Lipsa vitaminei A in organism creeaza o deficienta de sebum la nivelul scalpului, rezultand un par uscat si fragil.
1. Vitamina A
Rolul pe care il joaca in productia de sebum, determina cat de subtire, uscat sau cat de multa matreata va avea parul nostru. Toate acestea conduc la caderea parului.
Absorbtia vitaminei A in organism poate fi impiedicata de:
- administrarea de aspirina sau alte medicamente;
- fumul de tigara.
Cantitatile exagerate de vitamina A pot determina acelasi rezultat: caderea parului, prin excesul de sebum.
Cu toate acestea, daca doza recomandata de vitamina A este asigurata prin consumul de alimente bogate in aceasta vitamina, nu exista riscul de supradoza.
Alimente recomandate:
- Mango;
- Portocale;
- Cartofi dulci;
- Morcovi;
- Dovleac
2. Vitamina B
Datorita ei organismul asimileaza hemoglobina, care ajuta la obtinerea oxigenului pentru scalp.
Principalele vitamine B necesare cresterii sanatoase a parului sunt:
- Vitamina B6;
- acidul folic.
Alimentele bogate in proteine sunt cele bogate si in vitamina B.
Alimente bogate in vitamina B6:
- cartofi;
- banane;
- carne de vita;
- cereale;
- fasole;
- piept de pui;
- faina de ovaz;
- cotlet de porc.
Acidul folic se gaseste in:
- linte gatite;
- papaya;
- mazare congelata si/sau fiarta;
- sparanghel.
3. Vitamina C
Vitamina C este necesara pentru dezvoltarea sanatoasa a colagenului, care este necesar pentru un par puternic.
Vitamina C poate fi gasita in:
- kiwi;
- portocale
- guava
- ardei rosu;
4. Vitamina E
Vitamina E imbunatateste circulatia sangelui in scalp prin cresterea absorbtiei de oxigen.
Deficitul este rar si in general este cauzat de incapacitatea organismului de a absorbi grasimile din alimente. In aceste situatii, se recomanda administrarea unui supliment de vitamina E.

Alimente bogate in vitamina E:
- cereale;
- ulei de floarea soarelui;
- migdale;
- ulei de porumb;
- ulei de soia.