Caderea parului.ro

Ai probleme cu căderea părului? Consultație gratuită

Dereglarile alimentare si caderea parului

Caderea parului datorata unor dereglari alimentare precum bulimie sau anorexie sunt devastatoare, insa temporare. Acesta este un articol despre cum organismul reactioneaza la restrictiile de nutritie. Pe langa scaderea in greutate, exista si ceva care cade odata cu limitarea radicala a caloriilor: parul.

Mai mult de jumatate din populatia lumii civilizate se lupta cu kilogramele in plus, insa exista si un segment mai mic care este afectat de dereglari alimentare de diverse feluri precum bulimia sau anorexia. Aceste boli sunt caracterizate prin scaderi in greutate drastice si de cele mai multe ori periculoase: anorexia – prin recurgerea la infometare, iar bulimia prin alternarea mancatului compulsiv in exces si inducerea starii de voma sau folosirea de diuretice, laxative sau clisme.

In anumite cazuri, cu oricare dintre boli, indivizii se vor angrena in activitati sportive excesive.

Cum incepe caderea parului odata cu dereglarile alimentare

Mecanismele prin care organismul declanseaza caderea parului sunt destul de evidente:

  • lipsa nutrientilor, insuficiente de diverse tipuri la nivelul organelor si anormalitatile gastrice infometeaza parul in faza anagena (faza sa de crestere de la radacina)
  • foliculii de par sar peste etapa de catagena – momentul in care parul este vizibil
  • foliculii de par trec direct in faza de exogena (de cadere).

Par sanatos pentru oameni sanatosi

Sa luam in considerare lucrurile de baza in cresterea unui fir de par al unui individ sanatos:

  • parul contine intr-o mare masura proteina keratina
  • radacina parului se afla sub suprafata pielii si este produsa de un bulb de par, care determina si culoarea parului
  • caderea normala a parului inseamna in jur de 50-100 de fire pe zi (pana in momentul in care apare caderea parului permananta, par nou creste la loc pentru a-l inlocui pe cle pierdut)

Organismul nu are ca prioritate parul. In momentul unei crize, nutrientii ajung in primul rand la organele vitale, conducand astfel la infometarea foliculilor de par.

Trebuie mentionat si faptul ca aceasta cadere de par poate fi datorata si unui bypass gastric sua altor tratamente impotriva obezitatii care presupun anumite restrictii alimentare si scadere rapida in greutate. Alte socuri pe care organismul le suporta, incluzand operatii majore, pot avea un efect similar. In cazurile indivizilor sanatosi, parul creste la aprox. 6-12 de la realizarea operatiei.

Concluzie

title=

Lectia invatata este aceea ca o alimentatie sanatoasa – nici prea mult, nici prea putin – reprezinta punctul central al sanatatii parului nostru. Dar aceasta cadere de par este corelata si pusa in relatie si cu alte parti ale corpului. Ceea ce mancam determina reactii in lant in diverse organe, muschi, oase si nervi.

Ai probleme cu căderea părului?

Vrei să știi ce implică și cât costă un implant de păr? Află AICI mai multe informații de la medicul specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre căderea părului:

Cauze care conduc la caderea parului? Tu ...

De cele mai multe ori cand observam ca incepe sa ne cada parul speram ca este ceva trecator si consideram ca nu este ceva pentru care sa ne facem griji pe termen lung. Problemele apar in momentul in ...

Remedii preparate in casa ce lupta ...

Cel mai bun remediu impotriva caderii parului este o alimentatie echilibrata si mentinerea parului curat si hranit cu produsele corecte. Masajul cu anumite uleiuri conduce la insanatosirea parului si ...

Alimentatia si caderea parului

Caderea parului reprezinta o problema pentru o mare parte a populatiei. Desigur, pentru a stii cum sa o tratam, trebuie sa ii stim cauzele. In general, viata unui fir de par se limiteaza la 3-4 ani. ...

Ai o întrebare despre căderea părului?