Caderea parului.ro

Ai probleme cu căderea părului? Consultație gratuită

Cum poate Nizoral sa te ajute in rezolvarea caderii parului

Cum sa folosesti Nizoral pentru stoparea caderii parului

Nizoral este un sampon antifungus bine cunoscut pentru tratarea matretii – acestea s-a tot sustinut sus si tare in urma unor studii ca poate fi eficient in tratarea alopeciei androgenetice (chelirea specifica barbatilor), astfel oferind ajutor si in tratarea caderii parului cu cauza genetica.

Ketoconazolul, ingredientul principal al Nizoralului, actioneaza ca un antiandrogen usor. Androgenul este un hormon care se lipeste de receptorii din foliculii de par si poate conduce la subtierea acestor folicului.

Anti-androgen

Desigur, in momentul in care foliculii de par se micsoreaza ciclul vietii a unui fir de par devine din ce in ce mai scurt cu fiecare ciclu, aceasta conducand la miniaturizare. Reducand legatura cu dihydrotestosteronul (DHT), Nizoralul ajuta la reversia sau incetinrea procesului de cadere a parului.

Nizoralul nu trebuie privit ca un tratament exclusiv impotriva pierderii parului – ci mai degraba un tratament care va potenta eficienta altor tratamente posibile pentru caderea parului, precum minoxidilul si propecia. Folosit cu regularitate, Nizoral poate creste semnificativ rezultatele unor tratamente precum minoxidil intrucat va crea un scalp cu niveluri reduse de sebum.

Conform unui studiu din 1994, ketoconazolul are efecte similare asupra cresterii parului ca si minoxidilul cu 2% concentratie. Asadar, efectul Nizoralului poate fi grav subestimat.

Reducerea sebumului

Este foarte posibil ca efectele pozitive ale Nizoralului asupra caderii parului sa se datoreze faptului ca este foarte eficient in reducerea activitatii glandelor sebacee, astfel fiind redusa si productia de sebum.

Din cauza faptului ca glandele sebacee sunt atasate de foliculii de par, prea mult sebum ar astupa foliculii de par si pot perturba procesul normal al cresterii parului.

Inflamarea

Conform studiilor, ketoconazolul a fost folosit ca instrument in reducerea inflamarii scalpului. Este bine cunoscut faptul ca oamenii care sufera de alopecie androgenetica, se confrunta si cu diverse grade de inflamre a scalpului cauzata de diverse bacterii care ataca foliculii de par.

Inflamarea poate reprezenta partial o cauza o caderii parului, dar un lucru de care suntem siguri este acela ca nu creeazsa scalpului conditiile pentru o crestere normala a parului.

Cum sa folosesti Nizoral

Este recomandat ca persoanele cu matreata sa foloseasca Nizoral o data, de doua ori pe saptamana, insa persoanele care vor sa isi maximizeze ajutorul impotriva caderii parului si tratamentele pentru cresterea parului ar trebui sa utilizeze Nizoralul de cel putin 3 ori saptamanal, insa nu de mai mult de 4 ori.

Intarirea cosmetica a parului

Nizoralul poate ajuta la imbunatatirea aspectului cosmetic al parului. Dupa 1-2 saptamani parul va incepe sa para mai des. Dat fiind faptul ca schimbarile in desimea parului nu se produc atat de rapid, deducem ca aceasta imbunatatire a aspectului este doar la nivel cosmetic. Rezultatele in asupra cresterii parului vor aparea insa pe termen lung.

Efecte secundare pozitive

Ati putea avea parte de niste dureri de cap usoare dupa utilizarea Nizoralului. Acest efect nu este unul serios si nu trebuie incetata utilizarea Nizoralului. Daca durerile de cap continua la fiecare utilizare a Nizoralului, ar trebui sa cauti sfatul unui doctor.

title=

In prima faza, Nizoralul este posibil sa cauzeze caderea parului. Caderea parului este de multe ori un efect precursor al efectelor benefice care vor urma, in cazul multor tratamente pentru par.

Ai probleme cu căderea părului?

Vrei să știi ce implică și cât costă un implant de păr? Află AICI mai multe informații de la medicul specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre căderea părului:

Minoxidilul - util si in cazul caderii ...

In ziua de astazi, femeile sunt expuse problemei caderii parului la fel de mult ca si barbatii. Exista insa o veste buna si anume ca tratamentele nu inceteaza sa apara. Primul pas il reprezinta ...

Metoda noninvaziva de tratare a caderii ...

Minoxidil este un medicament vasodilatator anti-hipertensiv care de asemenea poate incetini sau stopa pierderea parului, stimulandu-i recresterea. In prezent este disponibil fara prescriptie pentru ...

Utilizarea de Rogaine (Minoxidil) ca ...

Minoxidilul cu concentratie de 2% este disponibil inca din anii '80 ca tratament impotriva caderii parului, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Poate fi procurat fara prescriptie medicala fie ca ...

Ai o întrebare despre căderea părului?