Caderea parului.ro

Ai probleme cu căderea părului? Consultație gratuită

Minoxidil, tratament impotriva caderii parului si efectele sale secundare

Minoxidil este un vasodilatator care in prima faza a fost administrat exclusiv pe cale orala (Loniten) in vederea tratarii problemelor de tensiune. Pe aceasta cale s-a descoperit efectul sau advers de a cauza cresterea parului si de a face din caderea parului un fenomen reversibil. In anii '80 a fost scoasa prima solutie ce continea 2% Minoxidil destinata tratarii chelirii si caderii parului, vanduta sub denumirea de Rogaine in S.U.A. si Regaine in restul statelor. Pentru barbati sunt folosite solutii cu 5% concentratie, iar pentru femei cele cu 2%.

Mecanismul de actiune al Minoxidilului

Medicamentul pare a avea efectul maxim in varful capului. Felul exact in care functioneaza minoxidilul nu este cunoscut.

Circulatia la nivelul cutanat este scazuta in cazul chelirii iar minoxidilul sporeste aceasta circulatie cutanata catre scalp, accelerand si cresterea parului prin acest mecanism. Totusi, alti vasodilatatori nu cauzeaza cresterea parului.

Minoxidilul contine oxid nitric, un dilatator al vaselor de sange si poate fi un oxid nitric agonist. Acest lucru poate explica abilitatea acestuia de a determina cresterea parului si tratarea caderii acestuia.

Tratamentul cu minoxidil

Cheia utilizarii Minoxidilului este de a il folosi zilnic. Candidatii ideali sunt cei al caror par s-a rarit, nu cei care deja au chelie. Cei cu o densitate mai mare a parului la inceputul tratamentului sunt candidati buni. Inainte de aplicarea Minoxidilului, scalpul si parul trebuie sa fie uscate. Pentru a evita iritatiile datorata alcoolului pe care produsul il contine, asteptati cel putin 30 de minute dupa spalare sau ras pana sa aplicati medicamentul pe scalp. Doza de seara de minoxidil ar trebui aplicata cu cel putin 30 de minute inainte de culcare pentru ca sunbtanta sa aiba timp de fie absorbita complet. Astfel, solutia nu se va sterge pe fata de perna.

Cum se utilizeaza Minoxidilul

Prospectul contine si indicatii de folosire. Aplicati 1 ml pe zonele cu par rar de doua ori pe zi (dimineata si seara) sau in functie de cum v-a indicat doctorul. Daca nu folositi un dispozitiv special pentru masajul tratamentului, ci folositi degetele, atunci spalati-va intens pe mana dupa ce ati incheiat procedura.

Doua aplicari pe zi pe o perioada de 4 luni pot fi necesare pana in momentul in care se va putea observa o imbunatatire a cresterii parului. Perioada in care va incepe si gradul de crestere a parului sunt variabile in functie de fiecare pacient ce utilizeaza acest tratament. Daca parul incepe sa creasca, administrarea de doua ori pe zi trebuie continuata pentru continuarea procesului.

Primele fire de par care apar pot fi moi, pufoase, necolorate si abia vizibile. Dupa o perioada mai indelungata de tratament, parul va prinde culoarea naturala si grosimea tipica parului dvs. Daca sariti peste o administrare, continuati aplicare la fel ca inainte, nu incercati sa compensati cu mai multe utilizari.

Daca parul nu pare a creste dup mai mult de 4 luni, consultati-va doctorul in ideea ca poate va gasi un alt tip de tratament mai eficient pentru dvs.

Efecte secundare al Minoxidilului

Fiind un medicamt ce trateaza caderea parului, cel mai des intalnit efect secundar este mancarimea scalpului. Uneori, in prima faza, Minoxidilul poate cauza chiar caderea parului. S-au mai raportat si anumite reactii alergice la Minoxidil sau la ingredientul non-activ propylen glycol (regasit in Rogaine), iar cantitatile mari pot cauza hipotensiune.

In cazul intreruperii tratamentului dupa o perioada indelungata de intrebuintare, caderea parului va reveni.

Alte efecte secundare:

  • acnee in zona in care este aplicat
  • dureri de cap
  • tensiune scazuta
  • aritmii
  • vedere neclara
  • dureri de piept
title=

Aceste efecte secundare, mai putin acneea, pot indica faptul ca tratamentul este folosit in cantitati prea mari. In cazul femeilor care alapteaza, medicamentul poate fi transmis catre fat prin intermediul laptelui.

Ai probleme cu căderea părului?

Vrei să știi ce implică și cât costă un implant de păr? Află AICI mai multe informații de la medicul specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre căderea părului:

Minoxidilul - util si in cazul caderii ...

In ziua de astazi, femeile sunt expuse problemei caderii parului la fel de mult ca si barbatii. Exista insa o veste buna si anume ca tratamentele nu inceteaza sa apara. Primul pas il reprezinta ...

Metoda noninvaziva de tratare a caderii ...

Minoxidil este un medicament vasodilatator anti-hipertensiv care de asemenea poate incetini sau stopa pierderea parului, stimulandu-i recresterea. In prezent este disponibil fara prescriptie pentru ...

Utilizarea de Rogaine (Minoxidil) ca ...

Minoxidilul cu concentratie de 2% este disponibil inca din anii '80 ca tratament impotriva caderii parului, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Poate fi procurat fara prescriptie medicala fie ca ...

Ai o întrebare despre căderea părului?